Vuoden vaihtuessa

EIJA-RIITTA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Juuri nyt on aika katsoa taaksepäin.
Juuri nyt on aika katsoa eteenpäin.
Juuri nyt on aika olla läsnä tässä hetkessä.

Vuoden 2018 asioita miettiessäni nousee mieleeni Muistovuoden 1918 juhla Nivalassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, eduskunnan entinen puhemies Matti Ahde ja pääministeri Juha Sipilä osallistuivat Sovinnonpuheen juhlaan.

Juuri samana päivänä sata vuotta aikaisemmin Kyösti Kallio oli puhunut Nivalan kirkossa siitä, miten meidän on luotava sellainen Suomi, jossa ei ole punaisia eikä valkoisia, vaan ainoastaan isänmaataan rakastavia suomalaisia, Suomen tasavallan kansalaisia, jotka kaikki tuntevat olevansa yhteiskunnan jäseniä ja viihtyvät täällä.

Sama viesti oli Niinistön, Ahteen ja Sipilän puheissa. Sama sanoma oli parin sadan lapsen upeassa laulussa ja juhlaa varten Margit Uusitalon tekemässä esityksessä. Tuosta juhlasta olen painanut mieleeni itseäni ja muita tämän ajan vastuunkantajia velvoittavan viestin: Sovinnon puhetta tarvitaan nyt, samoin rohkeutta eheyttämiseen ja aitoon yhteistyöhön.

Yhteinen paras on enemmän kuin yksilön tai jonkun ryhmän paras. Vain yhdessä toimien voimme luoda turvallisen arjen jokaiselle. Turvallisen arjen pohjalle rakentuu luottamus tulevaisuuteen ja Suomen eri alueiden mahdollisuuksiin.

Kuluneen vuoden varrelta mieleeni nousee monia merkityksellisiä kohtaamisia. Sykähdyttävimpiä ovat olleet perhepiirimme nuorimpien näkeminen ensimmäistä kertaa. Tätinä iloitsen jokaisesta pienestä; heissä on tulevaisuus. Erityisen mieluisaa oli myös olla mukana kummityttären hääjuhlassa. Nuorten aikuisten onnellisuudessa ja sitoutumisessa on paljon rohkeutta. Vuoteen on mahtunut myös luopumisen ja surun aikoja. Muistoissa rakkaat ihmiset ovat tänäänkin läsnä.

Alkavan vuoden sanat ovat lupaus ja luottamus. Olen erittäin sitoutunut lupaukseeni ehdokkuudesta eduskuntavaaleissa. Jo tähän mennessä kokemani luottamus rohkaisee tällä matkalla, jolle kutsun myös sinut mukaan. Yhdessä toimien voimme olla arjen asialla tulevaisuutta rakentaen.

Onnellista vuotta 2019 Sinulle ja läheisillesi!